Лікер з горобини приготувати не складно, а тим більше не затратно. Адже ці ягоди завжди можна знайти у великій кількості. Відповідно, й без проблем приготувати ароматний напій для святкового застілля.
Домашнім рецептом лікеру з горобини поділився телеграм-канал "Щоденник дачника. Сад і город". Обов'язково спробуйте приготувати такий лікер самостійно.
Інгредієнти:
- горобина - 2 кг,
- цукор – 1 кг,
- вода - 1 л,
- спирт - 1 л,
- цедра - 1 лимона,
- гвоздика - 3-4 бутони або трохи кориці,
- бутель,
- пляшка.
Приготування лікеру з горобини:
Спершу завчасно приготований великий бутель наповніть підготовленою горобиною. Залийте її холодним цукровим сиропом і спиртом. Тепер додайте лимонну цедру, гвоздику або корицю.
Далі закрийте бутель з горобиною пробкою. Настоювати майбутній лікер потрібно 3 тижні в теплому місці. Після цього профільтрувати напій й розлити в пляшки. Смак цього простого у приготуванні лікеру з горобини точно приємно здивує вас і ваших гостей. А восени саме час зайнятися цією справою.
Джерело