Фінські кулінари багато років готують рецепт оселедця в гірчичному соусі. Про це повідомляє портал Школа Життя.

Особливість даного рецепта в оригінальному соусі, який дає допомагає рибі отримати незабутній смак.

Оселедець у гірчичному соусі по-фінськи: покроковий рецепт приготування закуски, якій кілька сотень років

Оселедець у гірчичному соусі по-фінськи: покроковий рецепт приготування закуски, якій кілька сотень років

Примітно, що для приготування цієї страви вам не буде потрібно екстравагантних інгредієнтів, і готується оселедець досить швидко.

Оселедець у гірчичному соусі по-фінськи: покроковий рецепт приготування закуски, якій кілька сотень років

Інгредієнт

  • Малосольний оселедець - 2 шт.;
  • Соняшникова олія-5 ст. ложок;
  • Гірчиця готова -2 чайних ложки;
  • Гірчиця в зернах - 1 ложка столова;
  • Яйце – 1 штука;
  • Лимонний сік;
  • Цукор – 1 столова ложка;
  • Кріп-пара гілочок.

Алгоритм приготування

  1. Оселедець очищаємо від кісточок і шкірки, відрізаємо голову і хвіст, ріжемо на шматочки.
  2. Шматочки оселедця заливаємо рослинним маслом і в разі свіжої риби додаємо сіль.
  3. Для приготування гірчичного маринаду, слід змішувати цукор з яйцем, а також додати два види гірчиці – звичайну і в зернах.
  4. Шаткуємо кріп і вичавлюємо з лимона сік. З'єднуємо всі компоненти маринаду, перемішати до однорідності.
 
Також Знай повідомляв, що суддя МастерШеф Ольга Мартиновська назвала головне завдання жінки: "Сім'я засуджувала, що я вибираю мрію"

Джерело