Відомий український журналіст і кулінар Костянтин Грубич вирішив поділитися з українцями рецептом картопляних оладок по-жашківськи. 

Новий ролик він опублікований на власному YouTube- каналі, а також зробив пост в соціальній мережі Facebook, де розповів всю історію цієї страви. 

Він приїхав до батьків своєї колишньої студентки Ірини Маньківської-Ольги та Василя. Вони родом з Жашкова, і відвідав їх будинок Костянтин Грубич по телевізійних справах. Заодно вони зняли ролик на YouTube.

Костянтин Грубич показав рецепт традиційних дерунів по-жашківськи: зі сметанкою і фаршем

"Тому що Оля майстерна господиня, швидко вміє приготувати і кашу з сокири, і ресторанну страву, як от деруни по-жашківськи. Пробував-гармата-ракета!"- йдеться в повідомленні під постом.

Костянтин Грубич показав рецепт традиційних дерунів по-жашківськи: зі сметанкою і фаршем

Для цього вам знадобляться наступні інгредієнти: 

  • 500 г картоплі;
  • 2 цибулини;
  • 300 г свинячого фаршу (або будь-якого на ваш смак);
  • 3 ст ложки борошна (можна більше, щоб напевно не розпався корж картопляний);
  • 3 ст ложки сметани (якщо густа, розведіть водичкою);
  • Приправи, сіль, перець - за смаком;
  • 100 г твердого сиру.

    Костянтин Грубич показав рецепт традиційних дерунів по-жашківськи: зі сметанкою і фаршем

У м'ясорубці потрібно перекрутити картоплю і цибулю. Туди треба додати ще два яйця, посолити і поперчити за смаком. Потім трохи борошна в цю суміш і знову перемішуємо. 

Все це викладаємо на сковороду, і робимо великі оладки. Всередину кладемо фарш і скручуємо в рулетик. Він може рватися, але нічого страшного.

Костянтин Грубич показав рецепт традиційних дерунів по-жашківськи: зі сметанкою і фаршем

Вже практично в самому кінці потрібно залити в сметану зі спеціями, і відправляємо в духовку на півгодини при температурі 190 градусів. Після посипаємо сиром, і ставимо ще на 10 хвилин в духовку. 

Все, ваше блюдо готове, можна приступати до трапези. 

 
Раніше Знай також писав, "Королева бензоколонки": рецепт бабусиних пиріжків від Костянтина Грубича-вода, дріжджі, борошно і нічого зайвого

Джерело