У кожній країні чай і каву готують по-різному. Крім цих напоїв є ще багато інших, які можуть не лише зігріти, а й покращити настрій. Ділимося рецептами деяких з них
Як приготувати гарячий шоколад як у Франції
Інгредієнти:
плитка шоколаду,
300 мл молока,
1 ст.л коричневого цукру.
Приготування:
Натріть шоколад не терці, або просто його поламайте.
Нагрійте молоко
Додайте шоколад до молока, перемішайте до розчинення.
Проваріть 3-5 хв, додайте цукор.
Як приготувати глінтвейн як у Німеччині
Інгредієнти:
пляшка сухого червоного вина,
апельсин та яблуко,
3 волоських горіхи,
2 палички кориці.
гвоздика,
3 горошини духмяного перцю,
трішечки мускатного горіха,
пів чайної ложки імбиру,
зірочка бадьяну.
Приготування:
Всі інгредієнти змішайте в каструлі, в тому числі нарізані апельсин та яблуко. Горіхи подрібніть і також додайте.
Нагрійте суміш на маленькому вогні 10-15 хв, не доводьте до кипіння.
Одразу ж розливайте в келихи та зігрівайтесь.
Як приготувати грог як у Британії
Інгредієнти:
пів літра води,
лимон,
100 г рому або коньяку,
паличка кориці,
2 зірочки гвоздики,
одна столова ложка меду.
Приготування:
Закип’ятіть воду з корицею та гвоздикою, проваріть 5-7 хв та зніміть з вогню.
Додайте коньяк чи ром, сік половини лимона та мед, розмішайте.
Як приготувати гарячий сидр як у США
Зауважимо, що яблучний сидр в Америці п'ють гарячим зі прянощами.
Інгредієнти:
півтора літра яблучного соку,
апельсин,
одна столова ложка цукру,
кориця в паличках, гвоздика, духмяний перець, аніс,
200 мл коньяку за бажанням.
Приготування:
Сік нагрівайте на невеликому вогні.
Додайте спеції: 3-4 палички кориці, три зірочки анісу, 5 горошин перцю, 7-8 шт. гвоздики та цедру апельсина.
Сік апельсина також додайте в суміш.
Доведіть суміш до кипіння й проваріть 10-15 хв. Дайте настоятися ще 10 хв.
Процідіть напій, за бажання додайте алкоголь.
Як приготувати чай як у Марокко
Інгредієнти:
зелений чай, з розрахунку 4 столові ложки на 1 л води,
пучок свіжої м’яти,
одна столова ложка тростинного цукру,
кардамон, гвоздика, бадьян.
Приготування:
Закип’ятити воду
Додати чай, проваріть кілька хвилин.
Додайте м’яту, спеції. За бажанням додайте паличку кориці, цедру апельсина чи кілька частинок лайма.
Як приготувати пунш як в Індії
Інгредієнти:
100 г темного рому,
500 мл червоного вина,
500 мл води,
1 ст.л чорного чаю,
2 апельсини,
4 зірочки гвоздики,
5 шт. кардамону,
2-3 палички кориці,
100 г цукру або меду.
Приготування:
Закип’ятіть воду, додайте чай та цукор і проваріть.
Додайте вино, кардамон, корицю та нарізаний кільцями апельсин.
Додавайте ром і доведіть до кипіння. Проваріть на невеликому вогні 10-15 хв.
Процідіть через сито та одразу подавайте. Прикрасьте кільцями апельсина чи яблука та паличками кориці.
Читайте також:
Що не можна дарувати на Новий 2023 рік: чорному кролику це не сподобається
Львівський сирник, що тане в роті: рецепт від Лізи Глінської
Джерело