У порівнянні з коричневим білий рис має набагато менше поживних речовин. Зокрема, магнію, клітковини, мікро- і макроелементів, вітамінів. Пояснюється це дуже просто — білий рис ретельно очищують від грубої оболонки. Також особливість цього продукту в тому, що він сильно впливає на глікемічний індекс.
Однак у багатьох людей після вживання бурого рису відчувається важкість у шлунку. Так й купити його важче, адже він коштує дорого і продається не всюди. Дієтологиня Тетяна Лакуста переконана, що можна зробити білий рис кориснішим. І це набагато простіше, ніж може здатися на перший погляд.
Ви можете скористатися двома простими порадами, як зробити білий рис кориснішим:
Після того як зварите білий рис, його краще відразу поставити в холодильник. Коли цей продукт охолоджений, то частина крохмалю не всмоктується, а перетворюється на стійкий.
Додати до звареного рису рибу, м'ясо птиці, яйця, зелень, овочі, насіння. Вони є чудовим джерелом магнію та вітамінів групи В. Завдяки клітковині, жиру та білкам, які містяться в цих продуктах, всмоктування вуглеводів зменшиться.
Не забувайте про ці поради і ваш білий рис завжди буде кориснішим.
Читайте також:
Додайте до раціону ці горіхи, щоб покращити роботу кишківника: результати нових досліджень
Салати на Новий рік 2023: рецепти "Олів'є" по-новому
Джерело