Про це розповів в Інстаграм-Сториз український шеф-кухар Євген Клопотенко та поділився смачним рецептом страви з топінамбуру.
"Його часто їдять сирим. А також його можна варити, смажити, маринувати та готувати супи. На смак він трохи солодкуватий. Зберігати його можна у холодильнику чи морозильній камері", - розповів Євген Клопотенко.
Кулінар запропонував замаринувати близько 30-60 хвилин свинину в готовому імбирно-соєвому соусі. Потім добре її просмажити на сковорді до появи рум'яної скоринки.
Після цього можна перейти до приготування топінамбуру. Євген Клопотенко пояснив, що спочатку цей овоч потрібно трохи почистити, а потім запекти на противень, постеливши пергамент. Додати трохи вершкового масла і накрити фольгою. Запікати близько 35 хвилин.
"Далі додати свинину до топінамбуру і залишається після цього лише кайфувати від цього поєднання смаків", - додав переможець "Майстер Шеф".
Джерело