Щоб не витрачати щоразу час на очищення зубчиків часнику та їхнє подрібнення, приготуйте з нього ароматну приправу. Вона виручить вас у будь-який момент та зекономить ваш час.

Щобільше, часникова приправа у кулінарії завжди знайде застосування. Водночас її домашнє приготування гарантує, що ви матимете екологічну і дійсно натуральну заготівлю для улюблених страв.

Приготувати ж таку приправу в домашніх умовах надзвичайно просто - ви точно захочете заготовляти її щороку, щоб завжди мати під рукою.

Рецепт сухої часникової заправки на зиму: зекономить ваш час і буде завжди під рукою

Інгредієнти:

  • мелений часник — 200 г;
  • мелений гострий перець — 2 ст.л.;
  • мелений корінь петрушки — 3 ст.л.

Рецепт сухої часникової заправки на зиму: зекономить ваш час і буде завжди під рукою

Як приготувати часникову приправу:

Спершу очистіть часникові зубчики від лушпиння та наріжте їх на дрібні скибки. Далі ці скибочки потрібно висушити природним способом. Як варіант можна зробити це біля теплої батареї або на відкритому повітрі. Залежно від сезону, коли ви готуєте часникову приправу. 

Крім часнику, поріжте та висушіть корінь петрушки та червоний перець. Далі вже сухий часник, висушений корінь петрушки та пекучий перець подрібніть в порошок. Всі інгредієнти добре перемішайте та додайте на ваш смак сіль. Таку приправу можна зберігати в банці з кришкою на закрутку.

Рецепт сухої часникової заправки на зиму: зекономить ваш час і буде завжди під рукою

Джерело